Kroatien – Sverige i Nations League 11/10 kl 20.45

Kroatien – Sverige möts i Nations League den 11/10 kl 20.45 och matchen spelas på Maksimirstadion i Zagreb. Båda lagen har inlett med förluster mot Frankrike och Portugal och är i stort behov av en seger.

Kroatien - Sverige i Nations League 11/10 kl 20.45

Kroatien – Sverige

Kroatien har inlett Nations League spelet riktigt svagt. Inledande matchen mot Portugal slutade 1-4 och där hade Portugal förkrossande 27-5 i avslut. Det kunde med andra ord slutat än värre för kroaterna. Nästa match spelades mot Frankrike och där blev det 2-4 men det var en något bättre insats av Kroatien. Dock skall tilläggas att varken Luka Modric eller Ivan Rakitic spelade i någon av matcherna.

Sverige gjorde en godkänd insats i den inledande matchen mot Frankrike men förlorade trots allt med 1-0 på hemmaplan. En liten miss räckte för att Mbappe skulle näta. Matchen mot Portugal var jämn tills dess att Gustav Svensson dragit på sig sitt andra gula kort. Då gjorde Ronaldo direkt 1-0 på den efterföljande frisparken och sen var matchen i princip över. 2-0 blev slutresultatet.

Speltips Kroatien – Sverige: Känslan är att det är två jämnstarka lag som möts. Kroatien har en högre högstanivå men man är i dagsläget långt ifrån den nivån. Sverige har ett stabilt spel som inte kommer ge Kroatien många målshanser och vårt tips är att detta slutar oavgjort.

Bästa odds på X är 3,55 hos Unibet

Här hittar ni fler odds på fotboll.

Nations League 20/21

Att Sverige spelar i Liga A i Nations League är imponerande. Men frågan är om vi kan stanna kvar efter att ha förlorat de inledande två matcherna. Vi behöver onekligen ta poäng i bortamatchen mot Kroatien för att det ska känna hoppfullt. Nu väntar först Kroatien den 11 oktober och därefter möter vi Portugal på bortaplan den 14 oktober.

Eftersom matchen mot Portugal spelas endast tre dagar efter kroatienmatchen kommer Janne Andersson troligtvis tvingas till en del ändringar precis som vid förra matchen mot Portugal. Det talar för att vi får det mycket tufft att ta poäng mot Portugal tror vi.