Sveriges matcher i Nations League 2018

Sverige spelar flera matcher i Nations League 2018. Här går vi igenom alla matcherna samt speldatum och speltid för matcherna.

Sveriges matcher i Nations League 2018/2019

2018-09-10 20:45 Sverige – Turkiet (Friends Arena, Stockholm) Nations League, sänds på TV4
2018-10-11 20:45 Ryssland – Sverige (Kaliningrad Arena, Kaliningrad) Nations League, sänds på TV4
2018-11-17 18:00 Turkiet – Sverige (Turkiet Arena uppdateras) Nations League, sänds på TV4
2018-11-20 20:45 Sverige – Ryssland (Friends Arena, Stockholm) Nations League, sänds på TV4

Det är alltså dubbelmöten mot Turkiet och Ryssland för Sveriges del i UEFA Nations League. Det är två lag som vi har goda chanser att slå men samtidigt kan vi räkna med jämna matcher.
Nations League är viktigt då den kommer avgöra var i EM kval lottningen Sverige hamnar. Vinner vi vår grupp i Nations League får vi troligtvis en lättare lottning i EM kvalet.

Sveriges matcher i Nations League 2018

Här hittar ni mer info om Sveriges landskamper och Nations League.

Sverige mot Turkiet i Nations League

Sverige möter alltså Turkiet två gånger i Nations League under hösten 2018. Det blir två intressanta matcher mellan två ganska jämnstarka lag. Turkiet har ett bra lag på pappret men Sverige är bättre rent taktiskt. Sverige ligger inför första matchen på en 13:e plats i FIFAs världsranking och Turkiet som missade VM först på en 37:e plats. I Turkiet finns förvisso världsspelaren Arda Turan men visst känns Sverige som det bättre laget.

Sverige mot Ryssland i Nations League

Sveriges matcher mot Ryssland blir mycket intressanta. Två lag som lyckade riktigt bra i VM och som spelar liknande fotboll. Båda lagen är försvarsstarka och väldigt organiserade. Troligtvis kommer kampen om gruppsegern stå mellan Sverige och Ryssland och då få avsluta med en hemmamatch kan vara viktigt. Ryssland är trots sin starka VM insats bara på en 49:e plats i världsrankningen.

Med VM slutspelet i färskt minne så är Sverige favoriter att vinna sin Nations League grupp. Vi tror att Janne Andersson bygger vidare på VM laget och klarar detta!